۹۷ بازدید ۵ ماه پیش ۱ امتیاز
(عمران آخوندزاده)

اعاده دادرسی

باسلام.وقتی رای دیوان عالی صادر میشه و رای توسط دادگاه بدوی اجرا میشه بازهم میشه اعاده دادرسی کرد؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۹/۲۱ساعت:۱۹:۳۳

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی، نسبت به احکامی که قطعیت یافته ممکن است به جهات ذیل درخواست اعاده دادرسی شود:

۱- موضوع حکم، مورد ادعای خواهان نبوده باشد.

۲- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.

۳- وجود تضاد در مفاد یک حکم که ناشی از استناد به اصول یا به مواد متضاد باشد.

۴- حکم صادره با حکم دیگری در خصوص همان دعوا و اصحاب آن، که قبلاً توسط همان دادگاه صادر شده است متضاد باشد بدون آنکه سبب قانونی موجب این مغایرت باشد.

۵- طرف مقابل درخواست‌کننده اعاده دادرسی حیله و تقلبی به کار برده که در حکم دادگاه مؤثر بوده است.

۶- حکم دادگاه مستند به اسنادی بوده که پس از صدور حکم، جعلی بودن آنها ثابت شده باشد.

۷- پس از صدور حکم، اسناد و مدارکی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست‌کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و مدارک یادشده در جریان دادرسی مکتوم بوده و در اختیار متقاضی نبوده است.

۱۰۶ بازدید ۶ ماه پیش ۸ امتیاز
(اسماعیل محمدی)

درخواست مطالبه وجه

احتراماً به استحضار میرساند اینجانب براساس روابط دوستانه و اعتمادی به فردی جمعاً مبلغ 800 میلیون ریال معادل 80 میلیون تومان را که در تاریخ 26/02/1402 مبلغ 50 میلیون تومان و درتاریخ 27/02/1402 مبلغ 30 میلیون تومان طی پرینت حساب که ضمیمه پرونده شده در جهت پرداخت بدهی تان به شخصی ثالثی واریز نمودم که برای وصول طلبم مراجعات مکرری نزد شما داشتم که نتیجه ای نگرفتم و شما همچنان از پرداخت دین خودداری می ورزید و هیچ اقدامی در جهت پرداخت بدهی خود ننموده اید. این اظهارنامه رو از طریق دفاتر خدمات قضایی ارسال کردم و جوابی نگرفتم باید من بعد چیکار کنم ؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۹/۰۸ساعت:۲۰:۳۱

پاسخ وکیل آنلاین: می بایست نسبت به ثبت دادخواست مطالبه طلب اقدام کنید. ضروری است کلیه مراودات و توافقات صورت گرفته را نیز به اثبات برسانید. 

۸۵ بازدید ۶ ماه پیش ۵ امتیاز
(امید)

سرقت

شوهر از همسر خود به اتهام سرقت طلا شکایت کرده و فاکتور خرید طلا را هم ضمیمه پرونده کرد. فیلم دوربین مداربسته را هم در پرونده قرار داد که فقط نشان میدهد زن از خانه خارج شد. لطفا در این خصوص توضیحاتی دهید تا راهنما باشد. با تشکر
تاریخ:۱۴۰۲/۰۹/۰۸ساعت:۲۰:۰۹

پاسخ وکیل آنلاین: به هر ترتیب هر اتهام و ادعایی نیازمند اثبات است. مطابق ماده 160 قانون مجازات اسلامی، ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.

۷۶ بازدید ۶ ماه پیش ۴ امتیاز
(عمران آخوندزاده)

طلاق بدلیل عسر وحرج

سلام من خانمم عقدم بوده به مشکل خوردیم خانم تقاضای طلاق داده.من مهریه قسط بندی دادگاه کرده وپرداخت میکردم ونفقه هم تا اون وقتی که تقاضا داده تمام وکمال بهش پرداخت کردم.دادگاه با طلاقش بخاطر عسر وحرج موافقت کرده.آخه این چه عسرو حرجی هستش که طرف توی خونه من که نیست که شامل عسروحرج بشه.خواستم این مساله رو برای من بشکافید.
تاریخ:۱۴۰۲/۰۹/۰۱ساعت:۱۷:۰۶

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده 1130 قانون مدنی، در صورتی که دوام زوجیت موجب عُسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عُسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسّر نباشد زوجه به اِذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود. دراینصورت باید سببی که زن را به عسر و حرج دچار کرده، در هنگام مراجعه زن به دادگاه برای طلاق موجود باشد و زن برای رهای از آن متوسل به طلاق از جانب دادگاه شده باشد، نه برای جبران ضرر گذشته.  

۱۰۶ بازدید ۶ ماه پیش ۷ امتیاز
(کیهان)

نقض رای

باسلام دادگاه تجدید نظر به استناد اینکه یک پلاک فرعی از پلاک اصلی ماضی توقیف گردیده است وبعد به فروش رسیده حکم به محکومیت خوانده پرونده را صادر نموده بعد وقتی خلاصه وضعیت پلاک مورد استناد دادگاه تجدید نظر از ثبت اسناد و املاک اخذ می‌شود اصلأ پلاک مذکور بنام خواهان پرونده نیست ونیز بفروش نرسیده است حالا با این توصیف دادخواست اعاده دادرسی بعداز مطالبه پرونده واحراز مقرون به واقع بودن موضوع برای دادگاه منتج چه رای صادر میکند
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۲۱ساعت:۲۰:۱۷

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۴۳۸ قانون آیین دادرسی مدنی، هرگاه پس از رسیدگی، دادگاه درخواست اعاده دادرسی را وارد تشخیص دهد، حکم مورد اعاده دادرسی را نقض و حکم مقتضی صادر می‌نماید. درصورتیکه درخواست اعاده دادرسی راجع به قسمتی از حکم باشد، فقط همان قسمت نقض یا اصلاح می‌گردد. این حکم از حیث تجدیدنظر و فرجام‌خواهی تابع مقررات مربوط خواهد بود.

۷۴ بازدید ۶ ماه پیش ۴ امتیاز
(عبداله زبردست)

ابلاغ دادنامه رأی داوری

در صورتی که طرفین بر نحوه ابلاغ رای داوری توافقی نکرده باشند، آیا داور رای خود را توسط شخص ناشناس به محکوم علیه داوری ابلاغ نماید؟ و رای داوری بدون آنکه از دادگاه به محکوم علیه ابلاغ شود ،قاضی دستور اجرائیه صادر نموده است و مال محکوم علیه توقیف و مزایده فروش رفته ؟ آیا ابلاغ و دستور اجرایی بدرستی انجام شده است یا خیر؟ و راهکار چیست . با تشکر
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۲۱ساعت:۲۰:۱۳

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۴۸۵ قانون آیین دادرسی مدنی، چنانچه طرفین در قرارداد داوری طریق خاصی برای ابلاغ رأی داوری پیش‌بینی نکرده باشند، داور مکلف است رأی خود را به دفتر دادگاه ارجاع‌کننده دعوا به داور یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد تسلیم نماید.

دفتر دادگاه اصل رأی را بایگانی نموده و رونوشت گواهی‌شده آن را به دستور دادگاه برای اصحاب دعوا ارسال می‌دارد.

۸۵ بازدید ۶ ماه پیش ۳ امتیاز
(بهنام نیکنام)

ابطال سند

اینجانب از حدود 2 سال دادخواست و لایحه به مجنمع شهید مفتح در خصوص ابطال سند 4 دانگ از ملک مرحوم پدرم با وکالتنامه پدرم به زن برادرم منتقل گردیده در 94/2/30 در حالیکه اقرار نامه در 94/2/13 داشته مبنی بر مالکیت فقط نیم دانگ که پدرم به ایشان منتقل کرده است به مجتمع شهید مفتح تسلیم نمودم ولی در طی این 2 سال با قرارهای گوناگون امر دادرسی را به تعویق انداختند در نهایت تیر ماه امسال قرار عدم استماع صادر نمودند و باوجود تسلیم اعتراضیه به دادگاه تجدید نظر استان به همراه تمام مستندات از جمله استشهادیه و اقرارنامه مقدم بر تاریخ انتقال سند 4 دانگ و لایحه اعتراضی بر مبنای مواد مندرج در ایین دادرسی مدنی متاسفانه رای عدم استماع را تایید نموده و در هفته گذشته اینجانب به دفتر ارتباطات مردمی ریاست محترم قوه قضاییه مراجعه و قاضی اتاق شماره 4 پس ازشنیدن توضیحات اینجانب با نوشتن نظر بر روی درخواست اینجانب من را دادگستری استان تهران ارجاع ولی هیچکدام ازمسئولین دادگستری استان به درخواست من توجهی ننموده و حتی اجازه ملاقات ندادند بدین وسیله از درخواست مساعدت دارم
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۲۱ساعت:۱۹:۵۸

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم قرار عدم استماع دعوا نوعاً به دو وجه صادر می شود. یا دعوا در موقعیت فعلی قابل استماع نیست. یا دعوا به کیفیت مطروحع قابلیت استماع ندارد. اما به هر ترتیب باید بدانید این قرار اعتبار امر قضاوت شده نداشته و امکان طرح مجدد دعوا برای شما وجود خواهد داشت. 

۱۰۱ بازدید ۶ ماه پیش ۴ امتیاز
(بیژن)

دسترسی غیرمجاز به اطلاعات دیگر و افشای چت‌ها و تصاویر خصوصی

فردی در محیط کار به صورت پنهانی و غیرمجاز به تلگرام فرد دیگری وارد شده و از چت‌های او کپی گرفته است. او این اطلاعات را که شامل گفتگوهای خصوصی و تصاویر شخصی و بعضا برهنه است را برای افراد دیگری ارسال کرده. در صورت شکایت از این فرد؛ یک بر مبنای کدام مواد قانونی می‌شود از او شکایت کرد، دو چه مجازاتی در انتظار این فرد خواهد بود؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۱۳ساعت:۱۷:۰۷

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق فصل سی ام ماده ۷۲۹ قانون مجازات اسلامی، هرکس به طور غیرمجاز به داده‎ ها یا سامانه‎ های رایانه ‎ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد، به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

(جزای نقدی مندرج در این ماده به موجب مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ هیات وزیران به بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا هشتاد میلیون (۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعدیل شد.)

۶۳ بازدید ۶ ماه پیش ۳ امتیاز
(علیرضا)

ارث و وصیت

باسلام واحترام مادربزرگ بنده به تازگی فوت شده و هیچ وصیتی ندارن مرحومه ارث پسرخود را داده و خونه خودرا به زبانی بین دوستان گفتن که برای دخترانم هست میخوام بدونم که ایا میتوانیم هرچی که مادربزرگ گفته رو روی برگه بنویسیم و بعد به دفتر اسناد رسمی ببریم و به صورت رسمی ثبتش کنیم؟این امکانش هست؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۱۳ساعت:۱۶:۵۵

پاسه وکیل آنلاین: خیر چنین امکانی وجود ندارد مرگ با رضایت تمام ورثه. البته به هر حال چنین سندی وصیت نامه محسوب نمی شود. 

۷۲ بازدید ۶ ماه پیش ۳ امتیاز
(امیر)

مستثنات دین

کسی که اعسار آن توسط دادگاه پذیرفته میشود آیا شآنیت همه افراد جامعه در حالت اعسار یکسان است ؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۱۳ساعت:۱۶:۴۰

پاسخ وکیل آنلاین:در پاسخ باید بیان داشت شان محکوم مالی با حالت وی در زمان اعسار و حتی غیر از آن یکسان نیست. از همین روی مطابق بند الف ماده ۲۴ قانون نحوه اجرا محکومیت‌های مالی، منزل مسکونی را در حالتی در زمره مستثنیات دین قرار داده است که عرفاً در شأن محکومٌ علیه در حالت اعسار او باشد.

۹۲ بازدید ۷ ماه پیش ۳ امتیاز
(مازیار تقوی)

پنجره و نورگیر مشرف به حیاط همسایه

با سلام اینجانب در منطقه آبسرد دماوند ملکی را ساخته ام و پنجره نور گیر راه پله و نور گیر یک اتاق در طبقه دوم مقابل حیاط همسایه شمالی است. پنجره ها همگی ثابت و تماما مشجر می باشند و فاصله این پنجره ها تا دیوار همسایه تقریبا 5 الی 7 متر فاصله دارد. همسایه بدلیل مزاحمت از بنده شکایت کرده است. آیا شکایت و خواسته ایشان درست است یا خیر؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۰۸ساعت:۲۰:۵۵

پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۱۳۲ قانون مدنی، کسی نمیتواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرّر همسایه شود مگر تصرفی که بقدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.

از طرف دیگر مطابق ماده ۱۳۳ قانون مذکور، کسی نمیتواند از دیوار خانه خود به خانه همسایه در باز کند اگر چه دیوار ملک مختصی او باشد لیکن میتواند از دیوار مختصی خود روزنه یا شبکه باز کند و همسایه حق منع او را ندارد، ولی همسایه هم میتواند جلو روزنه و شبکه دیوار بکشد یا پرده بیاویزد که مانع رؤیت شود.

۱۰۲ بازدید ۷ ماه پیش ۳ امتیاز
(فرهاد)

پرداخت مهریه با وجود اعسار

سلام.ایا وقتی اعسار پذیرفته میشود و اثبات بی در امدی قطعی هست حکم پرداخت 12سکه بعنوان پیش پرداخت بعلاوه مبالغی دیگر ؛با هم مغایرت ندارد؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۰۸ساعت:۲۰:۳۱

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم یکی از اثرات اثبات معسر بودن، رهایی از بند زندان است. از همین روی ماده ۳ قانون نحوه اجرا محکومیت‌های مالی بیان می‌دارد، اگر استیفای محکومٌ به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکومٌ‌علیه به تقاضای محکومٌ له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکومٌ له حبس می‌شود. چنانچه محکومٌ‌علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

از طرف دیگر در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می‌دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می‌کند. در تعیین اقساط نیز باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

اما در خصوص امکان طرح دعوای تعدیل باید بیان داشت، هر یک از محکوم‌ٌله یا محکومٌ‌علیه می‌توانند با تقدیم دادخواست، تعدیل اقساط را از دادگاه بخواهند. دادگاه با عنایت به نرخ تورم براساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکومٌ‌علیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام می‌کند.

اما در خصوص تکیلف شما به پرداخت اقساط اولیه و پیش پرداخت باید بیان داشت، چنانچه مدیونی که برای پرداخت دین او مهلت مناسب تعیین‌شده یا بدهی او تقسیط گردیده و در زمان مقرر دین خود یا اقساط تعیین‌شده را نپردازد، به تقاضای محکومٌ له، محکومٌ‌علیه تا زمان اجرای حکم یا اثبات حدوث اعسار یا جلب رضایت محکوم‌ٌله حبس خواهد شد.

۸۳ بازدید ۷ ماه پیش ۳ امتیاز
(مجتبی)

کیفری

سلام ببخشید اگر قاضی از روی عمد منع تعقیب صادر کند و پرونده را به شاکی ندهد تا اعتراض نماید چه باید کرد.
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۰۸ساعت:۲۰:۱۷

پاسخ وکیل آنلاین: پرسش کننده محترم قرار منع تعقیب به شما ابلاغ شده و می توانید نسبت بدان اعتراض نمایید. این اعتراض از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی قابل ثبت می باشد. ضمناً نکات خود را به صورت مستند و مستدل در اعتراض نامه بیان کنید.  

۷۷ بازدید ۷ ماه پیش ۳ امتیاز
(سید مهدی)

تخلفات

سلام تخلفات کارمندان و قضات قوه قضاییه را به چه کسی باید گزارش داد ؟
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۰۸ساعت:۱۹:۵۶

پاسخ وکیل آنلاین: حسب مورد هیأت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و در خصوص قضات دادگاه عالی و دادسرای انتظامی قضات صالح به رسیدگی می‌باشند.  

۷۲ بازدید ۷ ماه پیش ۳ امتیاز
(همایون فتحی)

موجر و مستاجر

سلام خسته نباشین ما یک خانه در رهن و اجاره یه نفر دادیم و طبق گفت و گوهای قبلی افزایش اجاره رو قبول کردن و یک ماه رو پرداخت کردن و ماه دوم تخلیه کردن و موقع تحویل خانه مبلغ اجاره ماه بعدی را نمیدهد حالا ما چکار میتونیم حق با ایشون یا ما!؟ و اگر بخواییم شکایت کنیم میتوانیم ؟؟ ممنون ازتون
تاریخ:۱۴۰۲/۰۸/۰۸ساعت:۱۹:۵۲

پاسخ وکیل آنلاین: معمولاً در قرارداد‌های اجاره این شرط وجود دارد که موجر یا مستاجر درصورتیکه مایل به فسخ و بر هم زدن عقد اجاره باشند، یک یا دو ماه قبل از بر هم زدن عقد اجاره، به طرف مقابل اعلام کنند. دراینصورت با تسویه حساب موجر و مستاجر، قرارداد اجاره به پایان می‌رسد. این درحالی است که چنانچه مستاجر متقاضی انحلال قرارداد قبل از انقضاء مدت باشد، ممکن است چنین شرط شود که در چنین حالتی مستاجر مکلف به پرداخت مثلاً یک ماه اجاره بها در ازای انحلال قرارداد، به موجر می‌باشد. چنین شرطی در حدود قوانین و مقررات بوده و قانونی می‌باشد. بطوریکه حتی در متن قرارداد‌های اجاره به صورت پیش نویس نیز وجود دارد.  

اما به صورت کلی باید بیان داشت ممکن است شرط خاصی بین مالک و مستاجر پیش‌بینی شود که در صورت عمل نکردن به آن شرط از سوی مالک تا تاریخ مشخص، مستاجر حق فسخ قرارداد را داشته باشد یا برعکس.

برای مثال بین مستاجر و مالک شرط شود که تا تاریخ مشخص در ملک مربوط تعمیرات لازم انجام شود و اگر طبق این شرط مالک تا تاریخ مذکور اقدام به تعمیرات ملک خود نکند، مستاجر مستحق فسخ قرارداد باشد.  

۴